Hoi! Ik ben Aletta Jeths

Ik ben Aletta Jeths, getrouwd met Kees en moeder van 2 prachtige dochters van 7 en 9 jaar. In mijn werk als verloskundige heb ik veel vrouwen mogen begeleiden en gezien dat vrouwen meer kunnen dan ze denken. De vrouw is zo krachtig! Je kunt zoveel meer dan je denkt. En ik denk dat dit ook zeker toepasbaar is op het aanmeten van een gezonde leefstijl.

Ik vind het altijd leuk om te koken, houd van gezelligheid en lekker eten. Maar hoe doe je dat als je zelf ook merkt dat de kilo’s er makkelijker aankomen, dan er weer afgaan?

Naast lekker eten, vind ik het gelukkig ook leuk om te sporten. Toen ik moeder werd, werd het sporten steeds minder en zeker toen ik 2 kinderen had, sportte ik op een gegeven moment helemaal niet meer. Totdat ik me aansloot bij een hardloopgroep en nu heb ik alweer een aantal jaar het hardlopen herontdekt en loop ik 2-3x per week hard.

Over het algemeen probeer ik altijd wel gezond en goed voor mezelf te zorgen, maar soms komt die gemakzucht weer de hoek om. Het is zo makkelijk om voor ongezond te kiezen. Inmiddels weet ik hoeveel lekkerder ik in mijn vel zit als ik m’n voeding aanpas en ervaar ik veel meer energie en levenslust door de dag heen.

Door de juiste keuzes te maken en letterlijk te plannen ervaar ik zoveel meer rust. Ik ben meer in balans. Door bewust met je voeding en beweging bezig te zijn kan je veel meer dan je denkt. Dan kan je rustig naar een feestje en genieten van de lekkere en soms ook ongezonde dingen.

Het gaat om bewuste keuzes maken. Na 2 kinderen wilde ik toch graag wat kilo’s afvallen. Ik ben in een periode van 5 maanden 13 kilo afgevallen, wat voelde ik me goed! Ik had zoveel meer energie en zat lekker in mijn vel. En het shoppen was ook ineens veel leuker en makkelijker. Ik kon weer leuke shirtjes aan.

Ik had dit gedaan door alleen maar gezond te eten, niet meer te snoepen, gebak af te slaan, altijd voor gezond eten te kiezen en soms ook te weinig te eten. Bij het bereiken van mijn streefgewicht, liet ik de teugels weer wat meer vieren. Het afvallen was me zo makkelijk afgegaan dat ik dacht dat ik de knop weer makkelijk om kon zetten. Maar daardoor stelde ik het ook voor me uit om weer de gezonde keuzes te maken. Ik at nog wel gezonde ontbijtjes, lunch en avondeten, maar tussendoor liet ik me meer gaan.

Eén koekje werd een pak koekjes en vooral ’s avonds kon ik lekker snaaien. Voor ik het wist zaten de kilo’s (+extra) er weer bij. Door het uitstellen werd het steeds lastiger om die knop weer te vinden. Ik kwam in een vicieuze cirkel.

Inmiddels weet ik dat het veel meer gaat om in balans zijn en dat je jezelf echt niks hoeft te ontzeggen. Als het maar niet te is. Goed voor jezelf zorgen geeft je een goed gevoel, meer energie en je zit lekkerder in je vel. En dat wil ik jou ook leren!

Ik ben niet een coach van wie je alleen maar groente en laag-in-calorieën-dingen mag eten. Helemaal niet. Uit eigen ervaring weet ik dat je het op die manier niet volhoudt. Je lichaam heeft juist voldoende, maar wel de goede voedingsstoffen nodig.

Bovendien moet het leven ook leuk en lekker zijn! Het hoort bij het leven om een feestje te hebben, een verjaardag te vieren en daar hoort een lekker drankje, taartje of hapje bij. Het gaat om in balans zijn en de keuzes die je daarbij maakt. Samen zoeken we naar welke keuzes voor jou hierin werken. Lezen hoe ik dat doe?

Een gezonde leefstijl hoeft niet moeilijk, saai of moeilijk vol te houden te zijn. Iedereen kan het!

Gegevens

KvK: 88382613

BTW: NL004597041

Adres: Laan van Zuidbroek 66 7324BJ Apeldoorn