Kom in beweging!

Kom letterlijk en figuurlijk in beweging.


Wat is jouw verlangen? Wat zou graag willen bereiken? Waar droom jij van?

Wat brengt jou dat verlangen en hoe kom je daar?

Soms kun je door kleine stapjes al een groot verschil maken. Alleen jij bent diegene die de eerste stap kan zetten. Wat heb jij nodig om dichter bij dat verlangen te komen?

Ontdek eerst wat  je verlangen daadwerkelijk is en waarom heb je dat verlangen? Het verlangen kan van alles zijn, heel breed wat je wilt bereiken. Ik spits me toe op het vaak gehoorde verlangen om af te vallen. Ik vraag dan altijd door waarom iemand zo graag wil afvallen. Wat wil je daarmee bereiken en waarom wil je dit bereiken? Het antwoord is dan dat ze slanker willen zijn, omdat ze niet tevreden zijn met hoe ze er nu uit zien. Maar als ik dan doorvraag wat er gebeurt als ze slanker zijn dan komen er verschillende antwoorden. Meer energie, ’s avonds niet meer futloos op de bank willen hangen, gezondheid verbeteren voor de langere termijn of conditie verbeteren om achter zoon of dochter aan te rennen zijn vaak gehoorde waaroms. Naast dat het verlangen van de cliënt zelf kan zijn, kan het ook vanuit de maatschappij komen. Er zijn bepaalde verwachtingen vanuit de maatschappij om slanker te willen zijn. Het wordt verwacht in het algemeen of door de omgeving. Belangrijk is wel om te weten waar komt het verlangen vandaag en voor wie doe ik?

Als dat verlangen steeds wat duidelijker en concreter word, gaat er van binnen een vuurtje branden. Energie naar verandering begint al te stromen en je kan stappen gaan zetten richting je verlangen.

Vaak zijn het kleine veranderingen die een schakel aan veranderingen in je gedrag die een groot verschil maken. Maar wees realistisch! Hoe realistisch is het om van het één op het andere moment alleen nog maar supergezond te eten en fanatiek te sporten? Hoe haalbaar is het om dit vol te houden?
Wees daarin ook lief voor jezelf! Elke dag een kleine verandering is al heel mooi. En voel ook aan je lijf wat fijn aanvoelt. Ik zie je lijf als een kompas voor jezelf. Het kan je vertellen hoeveel en wanneer je moet eten, maar je kan ook heel goed aan je lijf voelen hoe het met je gaat en je zal merken als je in beweging komt, je vanzelf merkt dat je je energieker voelt.


Ik ga graag met mijn cliënten een stukje wandelen.

Kom in beweging, zowel letterlijk als figuurlijk.

Heb je een klein duwtje in de goede richting nodig? Ik loop graag een keer met je mee! Enige wat je hoeft te doen is mij een berichtje sturen ☺️ Let me know

Kom in beweging! Alleen jij kan de eerste stappen zetten als je niet tevreden bent met hoe het nu gaat.